Hanneke in Brazil

Nieuw thuis

Lieve allemaal,

Nou er is super veel gebeurt de laatste tijd. Ik ben afgelopen weekend verhuist naar Aramitan, een project dat op het platteland buiten de stad is gevestigt en super leuk is het daar! veel kleiner in informeler en het belangrijkste, ik kan hier mijn punten voor de studie halen want het bleek ongeveer een maand geleden (of iets langer al) dat ik met het werk wat ik deed geen enkle punt zou halen. Toen dus even stressen een maand lang maar nu is het gerelegt en ik kan niet zeggen dat ik het jammer vind dat ik niet in Horizonte kon blijven. Op de fotos zijn er een paar van Aramitan want ik ben er al een aantal weekenden geweest. De ene foto waar je een weg ziet met veel groen en heuvels is het gebeid waar ik nu woon. Het is nog wel even inkomen in het ritme hier en vooral wennen aan dat ik nu mn eigen dingentjes moet plannen want doe hier een project zelfstandig, kan wel altijd hulp vragen enzo maar moet het toch zelf bedenken en uitvoeren. Misschien ook wel goed voor mij want heb nog nooit iets van een project zelf gedaan, Op school altijd klagen dat groeps werk zo lastig is maar hier mis ik mn groepje wel hoor! Zou nog met de lastigste en meest onbetrouwbare persoon samen willen werken! Maar langzaam (en eigelijk best snel want ben hier nog maar een halve week) begint het wel wat te vlotten. Ik ga nog wel 1 dag in de week naar mn ouwe project waar ik dan sochtends bij de babies help en smiddags naar een recycle project ga om daar te helpen en ook een projectje op te zetten. Soms denk ik dat het nu wel wat veel is van t goede maar ik zal zien hoe het gaat. Heb hier in Aramitan een zelf hulp boek gevonden over hoe je beter met je tijd om kan gaan zodat je meer doet en minder gestest raakt dus dat zal hopelijk uitzicht bieden (alleen vergeten de makers van dat boek natuurlijk voor het gemak dat je wel tijd moet hebben om dat boek te lezen;)) verder zal ik nog even een update geven wat te maken heeft met de fotos die nu eindelijk op de blog staan (jaap en janet bedankt voor de extra ruimte!) namelijk: in mijn eerste maand gingen er 2 meiden een peircing zetten en wat dacht ik, ik ga mee want ik wil al heel lang een piercing in mn bovenlip en misschien zal ik dat maar gewoon doen!toen we daar kwamen zag het er allemaal heel chique uit want het was in een modern shopping centrum. Nou raden jullie het natuurlijk al, ik heb het niet gedaan... geintjem ik heb het wel gedaan en was niet eens zo pijnlijk was erg tevreden want het staafje stak niet eens uit waar ik bang voor was omdat ze zeiden dat ik niet gelijk een kort staafje kon omdat mijn lip nog kon opzwellen. Nou 2 dagen later was ik lang niet meer zo blij met het korte staafje want men, het was dik en pijnlijk.. na nog 2 dagen ergens in een wijk naar een piercing shop wat er geheel niet chique uitzag maar goed. Daar schrok de vrouw en heeft het staafje snel verwisselt en zij dat ik nooit zon korte had mogen krijgen in het begin. zo zie je mar weer schijn bedriegt want met deze langere staaf in een redelijk smoezilige shop er in gezet,ging het weer de goede kant op met mn lip. wel moest ik dus toen door het leven met een lange staaf uitstekent vanuit mn boven lip met een bolltje op het eind. Gelukkig heb ik nu de lange staaf kunnen verwisselen en ziet het er uit zoals het hoort. Voor zover het piercing avontuur! Verder zal ik het nu hier bij laten maar omdat hier op het nieuwe project internet is zal er hopelijk snel een uitgebreideren ubdate komen maar zal nu beginnen aan het boek om de weken die mij nog resten hier (nog maar 8 weken, wat heel erg eng kort klinkt, 2 maanden klinkt beter)zo goed en efficient mogelijk te gebruiken om alles wat ik nog wil doen in Brazil en op het nieuwe project ook echt te doen. Ik wil alleen nog even zeggen, life is crazy! ik weet niet wat ik gedaan heb om het te verdienen hier op aramitan te mogen zijn en te leven maar hopelijk heb ik het toch op de een of andere manier verdient en ik zal hard werken om het waar te maken! veel liefs vanuit gelukkig weer warm Brazil! (al is het ongelovelijk dat jullie in Nederland het warmer hebben dan ik hier:S) xxx Hanneke